Старите 8мм кино-ленти, спомените ви на BETAMAX или VHS прехвърлете на DVD

 

JoKER STUDIO

 

Старите 8 mm ленти и вашите спомени на

BETAMAX или VHS запазете на DVD

Audio и Video на DVD
www.jokerstudio.eu

Какво е audio & video качеството на прехвърлянето?

Качеството на записите наистина зависи от това какъв материал ни предоставяте. Ако оригиналът е VHS или 8mm лента, тогава получаваме VHS или 8mm качество. Ако оригиналът е от HI-8, S-VHS или Mini DV, ще получите висококачествено video и цифрово качество на звука. Обикновенно DVD картината е малко по-добра от оригинала.


Колко минути стерео audio & video може да поеме един диск?

Можем да запишем до 120 минути (2 часа) на един DVD диск.
Обикновенно, всяка лента която ни пращате записваме на самостоятелно DVD. Ако пратите 3 оригинални ленти, получавате 3 отделни DVD диска.


Ако имам лента по-дълга от 6 часа, какво правим?

Ако оригиналният ви материал е по-дълготраен от 2 часа, ще са нужни 2 или повече диска за да се събере.
Например: Ако ни давате материал за 3 часа, ще вкараме тези 3 часа в 2 /два/ диска.


Може ли да се запишат повече от 1 лента на един диск?

Да! В това се състои и услугата ни СБОРНО/комбинирано Audio/Video, ако изрично го пожелаете и оригиналните ленти са по къси/кратки. Предпочитаме обаче всяка лента да е на отделен диск.


Ако искам да пехвърля няколко ленти на DVD? 

Няма проблем. Ако не искате печат на етикет за всеки отделен диск, то посочето го изрично и ние ще пакетираме отделно всяка лента със съответният й запис на DVD, така че после да можете да си ги надпишете и обозначите както искате и т.н. Ако искате печат в/ху диск, посочете го в заявката за всяка лента.


Колко ще ми струва доставката/транспорта, ако пратя повече от една лента за прехвърляне на DVD?

Ако пратите около 2-5 ленти за прехвърляне на DVD, общата стойност за доставка ще бъде според тарифата на  куриерската служба и теглото на пратката.


Дали направените DVD дискове ще тръгнат на всеки /и новите/ плеяри?

Да! Дисковете ще могат да се гледат на повечето DVD плеяри.

Имам прехвърлен материал на DVD, но когато пускам на моя плеяр или компютър, първо се появява син екран за няколко минути или не тръгва и не се вижда нищо, защо?

Това става когато вашият DVD плеяр не е 100% DVD-R съвместим. Прегледайте инструкциите за експлоатация на плеяра и се уверете че той може да работи с DVD-R дискове.


Как да гледам video на моя компютър?

За да се гледа DVD на компютър, първо поставете диска в устройството, което трябва да е от клас за DVD.  Пуснете съответната програма за гледане на DVD /Media Pleyr, Win Amp и пр./, която имате инсталирана на компютъра.


След като получа своето DVD, мога ли да обработвам материала на компютъра си? 

За да редактирате своя DVD диск, копирайте големите файлове от получения диск на хард диска в компютъра си, после ги преименувайте от "VOB" файл на: "MPG". Тогава ще можете да прегледате и редактирате материала на DVD-то със съответите програми за това.


Ако използвам компютъра си за гледане на DVD, ще мога ли да го гледам в режимI "Full Screen"?

Да ! Можете да го гледате както всеки стандартен филм на DVD.

Включва ли се в цената етикет или печат на диска?

Цената покрива само прехвърянето в 'обикновен комплект'. Вие избирате кой тип комплект да бъде /обикновен, специален, луксозен/ и там е обяснено какво се включва.


Какво става когато аз вкарам своя DVD диск в плеяра?

Когато вкарате DVD диска в плеяра след логото му при пускане на диска ще тръгне картината която е записана от лентата или ако сте пожелали и меню от което избирате кой фрагмент от видеото да пуснете или пък опцията 'от начало до край'. 


Ще има ли меню в DVD -то? А стъпки по карди?

Обикновенният пакет DVD съдържа автоматично генерирано меню в зависимост от кадрите на всеки 13-15 минути. Имате и опцията 'винт'/'превинт' (forward) които функции има всеки DVD плеяр. По заявка се прави меню допълнително специално за всяко DVD и зависи от темата и съдържанието на материала в него, а и от предпочитанията на клиента


Как да бъдат опаковани и пратя моите audio/video материали?

Лентите са обикновенно на ролки в малки кутийки, опаковайте ги отделно, така че да не се размотават и ги опишете поотделно в заявката. Wideo касетките също.


Включена ли е цената на книжната опаковка /пликчето/?

Да! В обикновенният пакет диска е в книжно пликче. При другите комплекти /луксозен, специален/ също е включена съответна опаковка /кутийка/.


В какъв срок се изпълнява поръчката?

Щом получим заявката се преглежда изпратения материал и до 24 часа, с емайл ви уведомяваме за цената и срока на изпълнение. Когато поръчката е изпълнена, получавате отново емайл с известие че е изпълнена и ви я пращаме.


В какъв формат ще бъде прехвърения материал?

Ние ще прехвърлим от всякакъв формат на който е лентата в DVD формат, както и в GPEG за обработка на компютър. Поддържаме формати като:
VHS * SVHS * VHS/C * Mini DV * 8MM * HI-8 * Digital 8 * BetaCam
NTSC * PAL * PAL-M * PAL - N * SECAM * ME-SECAM


Може ли да прехвърлите на DVD от други типове ленти като PAL или SECAM?

Да! Можем на прехвърлим видео от всеки специфичен формат лента характерен за отделната страна (PAL, PAL-M, PAL-N, SECAM. ME-SECAM), но предварително се преобразува в подходящ формат за нашата работа.


Може ли да се прехвърли от лента записана на ниска скорост?

Да! Когато записа е направен на по -висока скорост за по-добро качество на филма. For best results, only use the fast (SP) speed when recording a VHS tape.


Как да направя ?

Може като опишете всяка лента/видеокасета свободен текст и посочите специфичните си изисквания, ако имате такива или знаете за обекта на събитието. Примерно ако пращате кинолента със заснета сватба - посочете името на булката/младоженеца и датата, ако ги знаете и помните? Също и др. подробности около събитието. Ние имаме практика да поставяме заставка" в началото на събитието, за да се отбележи и т.н. Става по-профи адреси.


Какъв начин на плащане приемате?

Приемаме всеки начин на плащане, включително електронно плащане през ePay.


Ако вече имам готово DVD, мога ли да правя копие?

Да. Можете да правите колкото си искате копия, стига да не се погазват автоските права.


Какво да правя ако получа дефектно DVD?

Всяко копие е гарантирано и би трябвало да работи безотказно. Но ако до 30 дни от получаването на диска, откриете дефект, установявате несъотвтсвие в диска с пратения от вас материал и не сте доволен от направеното от нас, то тогава сме готови да подменим, поправим или преработим материала така че да удовлетворим вашите изисквания. Също така ако сметнете, че не е необходимо да правим каквито и да са поправки и преработки, сме готови да възстановим сумата която сме получили от вас и да ви върнем материалите ви безусловно


Мога ли да прехвъля 'голи' /секс/ материали? 

Да! Ако не са порнографски и са за обучение или научно изследване. Естествено е и когато това да са ваши лични актове, които документират съответно ваше събитие или изживяване и не засягат чувстват и интересите на 3ти лица. 


 

 

 

 

Музикалната ни колекция?

Колекцията ни се обновява постоянно и има повече от 4500 заглавия с редки и неиздавани копия за музикални ценители и маниаци от Джаз, Кънтри, Поп, Класически и разнообразни Рок и R&B групи, живи концерти, руска 'блатна' музика и какво ли не!?

Вашите въпроси

Кое-как става!?

Как да се свържа с вас?

За колко време става?

На кой адрес сте?

На кой телефонен номер да се обадя?

Мога ли да поръчам на място?

Как мога да платя?

Audio въпроси

Какво оборудване ползвате за vinyl трансфер?

Използвате ли USB?

Video въпроси

Не знам какъв тип ленти имам, ще помогнете ли?

Искам да си обработвам сам своето video - как да го направя?